Veel activiteiten zijn afgelast of verplaatst zo ook bij de buurtvereniging. We hebben besloten om de richtlijnen van het RIVM en de overheid te volgen. Hou deze website en social media in de gaten voor het laatste nieuws! 

Er zijn veel initiatieven om vooral de hulp in de ziekenhuizen een hart onder de riem te steken, de ouderen in de bejaardenhuizen, een beer voor het raam te zetten, kerkklokken te laten luiden, lokale muziekkorpsen met een voordracht.... help elkaar deze moeilijke periode door! 

Ook de buurtvereniging wil hierbij bijdragen met oa een aantal filmpjes te plaatsen. Heeft u zelf een filmpje laat het ons weten op [email protected]


In de afgelopen week is het aantal gemelde personen met een positieve coronatest met 5% gestegen vergeleken met vorige week. Het aantal mensen dat met COVID-19 in het ziekenhuis moest worden opgenomen is gedaald met 12%. Op de IC werden evenveel mensen met COVID-19 opgenomen als de week ervoor. Het reproductiegetal is gestegen naar 1.

Positieve testen
In de afgelopen week kregen 17.315 mensen een positieve testuitslag, de week ervoor waren dit 16.564 mensen, een stijging van 5%. Het aantal positieve testen per 100.000 inwoners steeg van 98 naar 100. De afgelopen week lieten 111.327 mensen zich testen, de vorige week waren het er 104.281. Het percentage positieve testen in de GGD-teststraten daalde van 14,6% naar 13,7% (dit percentage is exclusief de testen die zijn afgenomen om te kunnen reizen).

Ziekenhuis- en IC-opnames
Het aantal mensen dat met COVID-19 in het ziekenhuis moest worden opgenomen daalde met 12% van 461 naar 405 mensen. Op de IC werden evenveel COVID-19 patiënten opgenomen als de week ervoor: 92 mensen.

Reproductiegetal
Het reproductiegetal is gestegen van 0,92 naar 1,01.

Bekijk voor meer informatie de wekelijkse update van het RIVM.

 
 


 


 


onderstaand filmpje is samengesteld door dorpsgenoot Marco Nicolai