Veel activiteiten zijn afgelast of verplaatst zo ook bij de buurtvereniging. We hebben besloten om de richtlijnen van het RIVM en de overheid te volgen. Hou deze website en social media in de gaten voor het laatste nieuws! 

Er zijn veel initiatieven om vooral de hulp in de ziekenhuizen een hart onder de riem te steken, de ouderen in de bejaardenhuizen, een beer voor het raam te zetten, kerkklokken te laten luiden, lokale muziekkorpsen met een voordracht.... help elkaar deze moeilijke periode door! 

Ook de buurtvereniging wil hierbij bijdragen met oa een aantal filmpjes te plaatsen. Heeft u zelf een filmpje laat het ons weten op [email protected]

30-04-2021

Sterfte nog steeds sterk verhoogd in de leeftijdsgroep 75 tot 79 jaar 

In de week van 15 april tot en met 21 april 2021 was de totale sterfte in Nederland niet verhoogd (sterfte binnen 2 weken gerapporteerd - rondom 97% gerapporteerd). In totaal zijn 2.952 sterfgevallen gemeld; gewoonlijk verwachten we in deze tijd van het jaar tussen de 2.690 en 3.016 sterfgevallen. De gemelde sterfte aan laboratoriumbevestigde COVID-19 was in diezelfde week 119. De sterfte was wel licht verhoogd in de leeftijdsgroep 55-64 jaar, verhoogd in de leeftijdsgroep 64-74 jaar en sterk verhoogd in de leeftijdsgroep 75-79 jaar. De sterfte was verhoogd in de gecombineerde regio Overijssel/Flevoland/Gelderland. Kijk op de sterftemonitor voor meer informatie. 

 


 


onderstaand filmpje is samengesteld door dorpsgenoot Marco Nicolai